Dressuurstal Larmoyeur

Oostereinde 12
9672 TC Winschoten

Stal: 06 13 53 04 88

Christa: 06 23 52 13 60
E-mail:

Laatste nieuws:

Easy verkocht 25 juli 2019
lees verder »
 
LouLou HF STER 02 juli 2019
lees verder »
 
Unieke training 13 en 14 Juli 22 juni 2019
lees verder »
 
Super wedstrijdresultaten 03 juni 2019
lees verder »
 

Divoza Horseworld Ovation met pensioen - Cabochon x Apollonios xx

Divoza Horseworld Ovation met pensioen - Cabochon x Apollonios xx
Geboortejaar: (2019 jaar)
Niveau: Grand Prix
Stokmaat: 1.80
Afstamming: Cabochon x Apollonios xx
Stamboek: KWPN
Eigenaar: Christa Larmoyeur
Fokker: G.Pelgrum, Aerdt
 
Divoza Horseworld Ovation met pensioen - Cabochon x Apollonios xx Divoza Horseworld Ovation met pensioen - Cabochon x Apollonios xx Divoza Horseworld Ovation met pensioen - Cabochon x Apollonios xx      

Bekijk video van Divoza Horseworld Ovation met pensioen

   
     

Deze grote bruine ruin staat sinds augustus 2004 in training. Een paard met een enorm werkwillig karakter, vandaar dat na enkele wedstrijden succesvol in het ZZ licht te hebben gelopen de overstap naar het ZZ zwaar gemaakt werd. Waarna de lichte tour zeer succesvol doorlopen is met meestal scores boven de 70%.
Sinds het najaar van 2006 loopt Ovation met Christa in de zware tour. Hij heeft al meerdere Grand Prix overwinningen op zijn naam waaronder enkele internationale. Zoals Addington, Brno (wereldbekerwedstrijd) en Miercezin (eveneens wereldbekerwedstrijd). Daarnaast heeft Divoza Horseworld Ovation enkele keren op belangrijke wereldbekerwedstrijden bovenin meegelopen zoals derde en vierde in Stockholm en vierde in Lyon.
Ook in London, Neumünster, Amsterdam, Den Bosch, Odense en Göteborg mocht DH Ovation na een goede Grand Prix de volgende dag terugkomen voor de kür.
Tot twee keer toe werd DH Ovation uitgenodigd om deel te nemen aan de World Dressage Masters in Palm Beach in de USA. Daar heeft hij tot twee keer toe een zesde plaats behaald en twee keer een achtste.

Na jarenlang in het A en B kader van Nederland te hebben gezeten behaalde DH Ovation in 2011 zijn hoogtepunt op de FEI worldranking lijst met een 29 ste plek van de wereld.

Na meerdere kleine blessures is hij nu echter een tijdje uit de running geweest. In Zuidbroek heeft hij laten zien weer op de weg terug te zijn en alle kunsten nog onder de knie te hebben. Hij liep daar mee in de show die Christa gaf.


Momenteel loopt DH Ovation onder Richella Hertsig in de wedstrijd sport. DH Ovation vindt het geweldig dat hij niet thuis achter de geraniums staat en is elke keer weer erg vrolijk en fris als hij mee mag. Richella heeft al veel met hem gewonnen en mag hem nu in het ZZ Zwaar starten.


In de winter van 2014 heeft DH Ovation afscheid genomen van de sport tijdens indoor Zuidbroek. Dit was zeer emotioneel en ook echt een waardig afscheid voor een paard wat zo ontzettend zijn best heeft gedaan. wij hopen allemaal dat DH Ovation hier nog lang van zijn pensioen zal genieten.


Zie ook het filmpje dat TV Noord van dit afscheid gemaakt heeft.


Cabochon
Apollonios xx
Porter