Welkom op de website van Dressuurstal Larmoyeur


In het jaar 2000 heeft Christa Larmoyeur besloten om van haar hobby haar werk te maken, vanaf dat moment is haar dressuurstal in Winschoten de thuisbasis van vele top dressuurpaarden. 

Samen met haar steun en toeverlaat, Linda Kouwenhoven runt Christa met een enthousiast team van vrijwilligers en stagiaires een gerenommeerde dressuurstal met ongeveer 35 dressuurpaarden.

Christa Larmoyeur is actief in de wedstrijdsport op het allerhoogste niveau, de (Internationale) Grand Prix. Naast het trainen en uitbrengen van dressuurpaarden is zij ook uiterst succesvol als instructrice.
Lees meer...

Het laatste nieuws...

17 mrt., 2022
Vannacht om 4 uur is Superhorse Moonwalker vertrokken naar zijn nieuwe baas in Engeland. De schat liep vol vertrouwen de vrachtwagen op, op weg naar zijn nieuwe toekomst. Superhorse Moonwalker (Glock's Toto JR. x Charmeur) kwam hier toen hij net zadelmak was en heeft sindsdien met stalamazone Esther van Velzen vele prijzen in de wacht gesleept. Wij zijn blij dat we met dit paard hebben mogen werken. Parker transport zal het vervoer voor hun rekening nemen. Hij wordt alleen getransporteerd zodat hij niet in quarantaine hoeft en direct door kan naar zijn nieuwe baas. Met dank aan Jeroen Hulsman voor de fijne samenwerking. En de familie van Kooten voor het vertrouwen in ons.
14 jan., 2022
Sinds een tijdje zijn we lid van de FNRS, de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra. Vandaag kregen we de vlag, het bord en het certificaat. En *****5 STERREN***** Daar hebben we met zijn allen heel hard voor gewerkt. Zoiets kun je ook niet alleen. Super blij zijn we met de 9,8 op orde & netheid. Maar nog veel blijer met de maximale score voor dierenwelzijn 🥰 Wij gaan lekker door met waar we mee bezig zijn en blijven genieten van alle geweldige paarden en onze prachtige stal.
06 jan., 2022
Soms zijn er van die paarden waarbij je het echt ontzettend jammer vindt dat ze verkocht worden. Netina is er zo één! Ze kwam in Augustus bij ons op stal om zadelmak te worden gemaakt. De Glamourdale dochter die in eigendom van Derk Mekkes, Gertjan en Anne van Olst bleek een uiterst getalenteerde merrie. Afgelopen December werd ze door onze stalamazone Esther van Velzen voorgesteld tijdens de IBOP in Tolbert. De jury roemde haar aan alle kanten en beloonde het getoonde met maar liefst 85,5 punt. En zoals het vaker gaat met paarden die uitblinken, valt dat bij meerdere mensen op. Ze werd verkocht! Jammer voor ons, maar toch zijn wij blij dat we dit voor de eigenaren hebben kunnen doen. En dankbaar voor hun vertrouwen in ons. Netina blijft voorlopig in Nederland en zal door Vai Bruntink voorbereid worden op de PAVO komend voorjaar. Wij wensen hen veel succes en hopen dat ze net zo van haar zullen genieten als wij hebben gedaan.
04 jan., 2022
De Friese stermerrie Heabel Vrouwkje VDW (Felle x Feitse) van Obbe & Margriet van der Weide heeft zich met Linda gekwalificeerd voor de finale van de Friesian Talent Cup. Ze heeft zich fantastisch ontwikkeld en is een zeer fijn sportpaard. Na de finale van de Friesian Talent Cup zal ze nog de IBOP lopen en daarna gaat ze met zwangerschapsverlof. Ze is namelijk drachtig van de hengst Omer 493 (v. Gjalt 426 x Karst 362).
19 nov., 2021
Soms is het gewoon je werk, deze keer is het anders ! Wij hebben Kenwood verkocht. Kenwood het veulen dat toen hij anderhalve maand was zijn moeder moest missen. Dat hinnikje van beide vergeet ik nooit weer. Kenwood die we met de fles hebben grootgebracht. Ik zette de wekker om 12-4-8 in de nacht. Totdat hij om vier mij liggend aan keek en dacht “ weet jij wel hoe laat het is?” Kenwood onder Linda één van onze meest succesvolle paarden in de sport. Met altijd scores om en nabij de 70%. Het laatste jaar heb ik hem zelf thuis gereden en hem verder opgeleid. Hij heeft een top instelling en veel talent. Dat maakte het elke dag een feestje. Dat feestje mag ik nog vieren tot het met het eind van dit jaar. Begin Januari gaat hij naar zijn nieuwe baasjes. Mensen die op slag tot over de oren verliefd zijn geworden op hem. Vanaf het moment dat zij zijn eerste foto zagen. En met een bevestiging na hun bezoek aan hem. Het moment van afscheid zal deze keer voor de nodige tranen zorgen maar in de wetenschap dat hij het meer dan top krijgt, is het goed! Mijn dag begint weer zoals alle dagen van het afgelopen jaar. Lekker Kenwood rijden ❣️
27 okt., 2021
In de afgelopen weken hebben meerdere paarden onze stal verlaten. Vorige maand heeft Ilinda (v. El Paso) als eerste onze stal verlaten. Deze merrie is gefokt door Christa uit de moeder van de KWPN hengst Carlton Hill, Rose of Vincent. Ilinda was in eigendom van Henrieke Westerhuis en is verkocht naar Zweden. Begin deze maand is de stoere Fries Mayk van de familie van de Bos verkocht, hij heeft een fijne plek gekregen in Utrecht. Vorige week heeft Ideeaal (v. Apache) van Lisette Doodhagen onze stal verlaten, hij heeft eveneens een geweldige plek in Nederland gekregen en is verhuisd naar Amsterdam. En last but not least is ook de fantastische Nouveaux HF (v. Ferdeaux) van Julie Ballard Haralson verkocht. Deze zwarte parel, de koning van stal is verkocht naar Miami.

Dressuurinstructie, voor elk niveau. 

De werkzaamheden bij Dressuurstal Larmoyeur zijn zeer uiteenlopend. Van zadelmak maken tot en met het rijden op het hoogste internationale niveau behoort tot de mogelijkheden. Ook maken zij de paarden klaar voor keuringen, bijvoorbeeld IBOP en PAVO of eventuele verkoop. Je kunt bij dressuurstal Larmoyeur onder andere terecht voor: 
Het volgen van dressuurlessen tot aan het allerhoogste niveau. 
Het verzorgen van clinics en demonstraties op locatie. 
Je pony of paard laten trainen en uitbrengen in de westrijdsport. 
Het verkopen van je pony/paard op een zeer professionele manier. 
Bekijk al onze diensten...

Sponsoren:

Onze dank gaat uit naar onderstaande partners voor hun vertrouwen: 
Share by: